Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Valaisintalo Oy on sitoutunut suojelemaan henkilötietojasi. Tietosuojakäytäntömme noudattaa voimassa olevia lakeja ja asetuksia.

EU:n uutta tietosuoja-asetusta on alettu soveltamaan 25.5.2018. Uuden tietosuoja-asetuksen mukaisesti käsittelemme vain henkilötietoja, joiden käsittelyyn meillä on jokin oikeusperuste. Yksi tällainen oikeusperuste on rekisteröidyn antama suostumus.

Kuluttaja-asiakkaiden henkilötietoja käsitellään tietosuoja-asetuksen mukaisesti asiakassuhteen hoitamiseen, kehittämiseen ja analysointiin, asiakasviestintään, markkinointiin sekä liiketoiminnan suunnitteluun ja asiakkaan toivomien palvelujen suorittamiseen.

Valaisintalon kanta-asiakkaiden eli ystäväklubilaisen henkilötietoja käsitellään Valaisintalon asiakkuuteen perustuvassa henkilörekisterissä. Rekisterissä käsitellään yhteystietojen lisäksi mm. tietoja niistä tuotteista, joiden ostamisen yhteydessä Jäsen on tunnistettu jäsenkortin avulla tai verkkokaupan kirjautumisen perusteella sekä markkinointiin liittyviä tietoja.

Lähetämme säännöllisesti sähköpostitse tietoja tuotteistamme, tarjouksistamme ja tapahtumistamme Ystäväklubi-rekisteriin liittymisen yhteydessä antamaasi sähköpostiin, mikäli antanut luvan markkinointiin. Voit halutessasi milloin vain kieltää tietojesi käytön markkinointitarkoituksiin verkkokaupan ”Omat tiedot” –sivulla tai ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme tai myymälän henkilökunnalle. Ystäväklubin jäsenyydestä kertyviä tietoja käytetään toimintojen analysointiin sekä jäsenille tarjottavien etujen ja tarjousten kehittämiseksi ja kohdentamiseksi jäsentä kiinnostavaksi.

Rekisterin sisältämiä henkilötietoja voidaan käyttää soveltuvan lainsäädännön sallimin tavoin Valaisintalo Oy:n ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden, Valaisintalo franchising-ketjuun kuuluvien yhtiöiden sekä Valaisintalo Oy:n valikoimien yhteistyökumppaneiden kanssa tehtäviin toimenpiteisiin, esim. mainontaan, mielipide- tai markkinatutkimukseen tai muihin näihin rinnastettaviin toimenpiteisiin. Tietoja voidaan jakaa kolmansille osapuolille asiakkaan toivomien palvelujen suorittamiseksi (esim. kotiinkuljetuksen tai ompelupalvelun järjestäminen yhteistyökumppanin tai yhteistyöyrityksen kautta).

Lisäksi saatamme käyttää Europan talousalueen (ETA) ulkopuolella olevia yrityksiä, jotka ovat tärkeitä liiketoimintamme ja asiakkaiden palvelemisen kannalta. Myös nämä tahot voivat nähdä asiakastietosi, mikäli se on palvelun tuottamisen kannalta välttämätöntä. Varmistamme, että tietojen jakaminen näille yrityksille noudattaa tietosuojalakeja. Tätä varten on käytössä Euroopan unionin “Vakiosopimus II”. Se sisältää Euroopan komission tietoturvan varmistamiseksi luomat mallisopimuslausekkeet henkilötietojen jakamisesta Euroopan ulkopuolelle.

Tietojen keräys ja käyttö verkkosivulla

Jotta voimme käsitellä verkkokaupasta tekemääsi tilausta parhaalla mahdollisella tavalla, tallennamme kaupan kannalta tarpeelliset tiedot (kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite), ja välitämme ne muille tilauksesta ja maksutapahtumasta huolehtiville yrityksille. Tällaisia kumppaneita ovat esimerkiksi logistiikasta huolehtivat yritykset sekä maksusta vastaavat pankit. Valaisintalo ei anna tietojasi kauppaan liittymättömille kolmansille osapuolille.

Lähetämme sähköpostitse tilaukseen liittyviä tietoja tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiin. Tilauksen yhteydessä annettua sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun markkinointiin, ellet anna siihen lupaa. Voit halutessasi milloin vain kieltää tietojesi käytön markkinointitarkoituksiin verkkokaupan ”Omat tiedot” –sivulla tai ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme tai myymälän henkilökunnalle.

Jos valitset maksutavaksi luottokortin, verkkopankin tai laskun, maksupalvelusta huolehtii Klarna. Maksaminen verkkopankilla tai luottokortilla ei vaadi rekisteröitymistä tai lisämaksujen suorittamista. Lasku on lisämaksullinen vaihtoehto, ja vaatii henkilötietojen antamista Klarnan käyttöön. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu, eli kukaan ulkopuolinen ei voi nähdä tietojasi.

valaisintalo.com-verkkosivu käyttää henkilötietojen siirtämiseen Secure Sockets Layer (SSL) -turvallisuusprotokollaa. Secure Socket Layer (SSL) –protokollaa käyttävä ohjelmisto suojaa tilauksen yhteydessä tietosi, kuten nimen, osoitteen, pankkiyhteystiedot ja luottokortin numeron. SSL-suojaus toimii useimmilla nykyaikaisilla selaimilla.

Evästeiden käyttö

Evästeet ovat välttämättömiä sujuvan asiakaskokemuksen varmistamiseksi. Niiden avulla saadaan esimerkiksi tallennettua verkkokaupan virtuaalinen ostoskori. Evästeet siirtyvät tietokoneesi kovalevylle internetselaimesi avulla. Kun kirjaudut sisään valaisintalo.com-sivulle käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, käytämme evästettä, jonka avulla sivusto tunnistaa sinut vierailusi ajan.

Voit poistaa selaimesi evästeet, rajoittaa niitä tiettyjen sivustojen osalta tai säätää selaimen asetukset siten, että selain ilmoittaa, kun eväste lähetetään. Voit koska tahansa tuhota evästeet kovalevyltä. Huomaa kuitenkin, että valaisintalo.com-verkkosivun sujuva käyttö on kokonaisuudessaan mahdollista vain evästeitä käyttäen. Lisätietoja evästeasetuksista löydät selaimesi ohjeista.

Anonymisoitu tieto

Keräämme valaisintalo.com-sivustolla myös nimetöntä tietoa sivustolla vierailijoiden internetkäyttäytymisestä markkinointitarkoituksiin. Kerättyjä tietoja käytetään palvelumme kehittämiseen ja asiakkaidemme ostokokemuksen parantamiseen.

Google Analytics

Valaisintalon verkkosivuilla käytetään Google Analytics –palvelua. Google Analytics käyttää evästeitä tekstitiedoissaan. Tämä eväste tallennetaan tietokoneellesi, mikä mahdollistaa sivuston käyttöanalyysin. Evästeen antama tieto sivuston käytöstä (vain IP-osoite, joka on tehty tunnistamattomaksi) lähetetään ja tallennetaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen sivuston käyttöä, raportoimalla käyttötiheydestä ja internetin käyttöön liittyvistä palveluista. Google saattaa antaa näitä tietoja myös kolmansille osapuolille, jos niitä oikeudellisista syistä pyydetään, tai jos nämä kolmannet osapuolet työskentelevät Googlen tietojen parissa. Google ei anna missään tapauksessa IP-osoitettasi muiden tietojen yhteydessä eteenpäin. Voit estää evästeiden tallentumisen internetselaimesi asetuksilla. Tällöin et kuitenkaan voi käyttää sivustomme kaikkia toimintoja. Käyttämällä sivustoa annat suostumuksesi siihen, että Google saa kerätä tietoja edellä kuvatulla tavalla ja edellä mainittuihin tarkoituksiin. Mikäli et halua jakaa tietoa sivuston käytöstä Google Analytics –palvelulle, voit myös ladata erillisen lisäosan selaimeesi. Lisäosa on ladattavissa Googlen sivuilta.

Sosiaalisen median ikonit

valaisintalo.com-sivustolla käytetään muun muassa Facebookin, Instagramin, Youtuben ja Pinterestin kuvalinkkejä. Tunnistat ikonit kyseisen sosiaalisen median logoista. Kun vierailet sivustollamme, nämä ikonit yhdistävät selaimesi ja serverisi suoraan kyseisiin palveluihin. Tällöin nämä palvelut saavat tiedon siitä, että IP-osoitteesi kautta on käyty sivustollamme. Jos olet kirjautuneena sosiaaliseen mediaan ja napsautat kuvaketta, saattaa sosiaalisen median käyttäjätilillesi tallentua tieto, että olet käynyt sivustollamme. Mikäli käytät näitä palveluja, etkä halua palveluntarjoajan keräävän tietoa internetliikenteestäsi, kirjaudu aina ulos sosiaalisen median palveluista ennen kuin tulet sivustollemme. Huomaa, että tämän sivuston tarjoajina emme saa tietoomme asiakkaistamme välitettyjen tietojen sisältöä tai sitä, miten sosiaalisen median palvelujen tarjoajat näitä tietoja käyttävät. Lisätietoa siitä, mitä tietoja linkkien kautta kullekin palvelulle välittyy, saat kunkin palvelun tietosuojaehdoista erikseen.

Facebook

Sivustollamme on käytössä Facebook-median Website Custom Audiences -työkalu. Kun käyt verkkosivuillamme, muodostuu remarketing-koodin kautta suora yhteys selaimesi ja Facebook-palvelimen välille. Facebook saa sitä kautta tiedon, että IP-osoitteesi kautta on käyty verkkokaupassamme. Facebook voi yhdistää vierailusi sivuillamme käyttäjätiliisi. Me voimme käyttää näin saatuja tietoja mainontaan Facebook-mainosten kautta. Lisätietoa Facebookin tietojen keräämisestä ja käyttämisestä, omista oikeuksistasi ja mahdollisuuksista suojata yksityisyyttäsi saat Facebookin tietosuojalausekkeesta osoitteessa www.facebook.com/privacy/explanation. Mikäli haluat kieltää Facebook Custom Audiences -työkalun käytön, voit tehdä sen täältä.

 
 
 
 
 

Voit nähdä ja muuttaa henkilötietojasi koska tahansa verkkokaupan “Omat tiedot” –osiossa.

Sinulla on oikeus saada kirjallista tietoa siitä, mitä henkilökohtaisia tietoja Valaisintalo Oy on sinusta tallentanut. Pyynnöstäsi ja niin halutessasi muutamme tai poistamme henkilökohtaiset tietosi. Jos sinulla on kysymyksiä tietosuojasta tai -turvasta, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Valaisintalo Oy on sitoutunut tietosuojalakeihin ja yrityksellä on palveluksessaan tietosuojavaltuutettu.

1. Rekisterinpitäjä

Valaisintalo Oy , Y-tunnus : 0981816-7
Könnintie 30 , 60800 Ilmajoki
Puhelin: 0503569591
Puhelin avoinna ma-pe klo 12.00 – 15.00.

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö
Paavo Pasanen
c/o Valaisintalo Oy
Puh. 0503569591

3. Rekisterin nimi
Valaisintalo Oy:n asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuva rekisteri

4. Rekisterin käyttötarkoitus
Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain 8 §:n perusteella asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuvan suhteen hoitamiseen, kehittämiseen ja analysointiin, asiakasviestintään, markkinointiin sekä liiketoiminnan suunnitteluun.

Rekisterin sisältämiä henkilötietoja voidaan käyttää soveltuvan lainsäädännön sallimin tavoin Valaisintalo Oy:n ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden, Valaisintalo franchising-ketjuun kuuluvien yhtiöiden sekä Valaisintalo Oy:n valikoimien yhteistyökumppaneiden suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin, mielipide- tai markkinatutkimukseen tai muihin näihin rinnastettaviin osoitteellisiin lähetyksiin.

5. Rekisterin sisältämät tiedot
Rekisterissä voidaan käsitellä seuraaviin ryhmiin kuuluvia tietoja:

Perustiedot, kuten
• etu- ja sukunimet
• yhteystiedot
• asuinmaa
• sukupuoli
• syntymäaika
• äidinkieli
• perheen koko
• maksuvälineiden yksilöintitiedot

Asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyvät tiedot, kuten
• palvelujen käyttämiseen liittyvät tunnistetiedot (esim. asiakasnumero, käyttäjätunnukset ja salasanat)
• asiakkuuden alkamisajankohta
• tunnistettuna asiakkaana tehtyjen ostojen tiedot (esim. ostot verkkokaupassa)
• kotimyymälä
• palvelujen käyttö (esim. uutiskirjeen tilaaminen)
• tuotepalautukset
• rekisteröityyn kohdistetut edut ja kampanjat sekä niiden käyttö
• laskutukseen ja perintään liittyvät tiedot
• mielenkiinnon kohteet ja muut rekisteröidyn itse antamat tiedot
• asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyvä yhteydenpito ja viestintä (kuten reklamaatiot ja muut palautteet sekä asiakaspalvelupuheluiden tallenteet)
• Valaisintalo Oy:n internet-sivuilla tapahtuviin toimenpiteisiin liittyvät tiedot
• suoramarkkinointiluvat ja -kiellot

6. Säännönmukaiset tietolähteet
Henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään sekä palveluihin rekisteröitymisen ja palveluiden käyttämisen yhteydessä ilmenevistä järjestelmistä saatavista tiedoista.

Henkilötietoja voidaan kerätä ja päivittää myös Valaisintalo Oy:n ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden rekistereistä, väestötietojärjestelmästä, luottotietorekistereistä, ASML Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n ylläpitämistä rekistereistä sekä muista vastaavista tietopalveluja tarjoavista julkisista tai yksityisistä rekistereistä ja tietolähteistä.

7. Tietojen luovutus
Valaisintalo Oy voi luovuttaa tietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa muun muassa Valaisintalo franchising-ketjuun kuuluville yhtiöille. Lisäksi tietoja voidaan luovuttaa Valaisintalo Oy:n valikoimien yhteistyökumppaneiden markkinointitarkoituksiin, ellei rekisteröity ole kieltänyt tietojen tällaista luovuttamista.

Tietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei se ole palvelun teknisen toteuttamisen vuoksi tarpeellista. Tällöin Valaisintalo Oy huolehtii riittävästä tietosuojan tasosta lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

8. Rekisterin suojaus
Tietokannat, joihin rekisterin tietoja tallennetaan, ovat palomuurein, salasanoin ja muin teknisin keinoin suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa. Manuaalisesti käsiteltävät, rekisteröityjen tietoja sisältävät asiakirjat säilytetään myös lukituissa tiloissa siten, että asiattomilta on niihin pääsy estetty.

Valaisintalo Oy huolehtii, että ainoastaan niillä yrityksen työtekijöillä ja sen lukuun toimivien yritysten työntekijöillä on pääsy tietoihin, joille se heidän työtehtävien hoitamisen vuoksi on tarpeen.

9. Tarkastus-, kielto- ja korjausoikeus
Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.

Tarkastuspyyntö voidaan myös esittää henkilökohtaisesti Valaisintalo Oy:n toimipaikassa yllä mainitussa osoitteessa.

Rekisteröidyillä on oikeus kieltää tietojensa käyttäminen suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimukseen ja oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ilmoittamalla siitä Valaisintalo Oy:n asiakaspalveluun.